e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM potpisao sporazum o suradnji s gruzijskim regulatornim tijelom za elektroničke komunikacije

VIJEST 

Nakon suradnje u području poštanskih usluga, dogovorena je suradnja i u području elektroničkih komunikacija.
 
Zagreb, 7. rujan 2017. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) početkom ovog tjedna je u Tbilisiju proširila suradnju s Gruzijom i na područje elektroničkih komunikacija. Suradnja s Gruzijom je počela na tržištu poštanskih usluga sredinom 2014. u okviru EU programa za tehničku pomoć i razmjenu informacija (Technical Assistance and Information Exchange – TAIEX) da bi se u okviru udruženja Eastern Partnership of Regulators (EaPaReg) proširila i na područje elektroničkih komunikacija.

Predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić i zamjenik predsjednika Vijeća Domagoj Jurjević, dipl. oec., potpisali su sporazum o suradnji (Memorandum of Understanding) u sklopu radne posjete gruzijskom nacionalnim regulatornim tijelom za elektroničke komunikacije (Georgian National Communication Commission – GNCC). Glavne teme razgovora bile su analize tržišta, kontrola radiofrekvencijskog spektra te iskustva HAKOM-a u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.
 
Gruzija-Image-1-20170907.jpg
Gruzija-Image-2-20170907.jpg
Gruzija-IMG_3-20170907.JPG
Gruzija-IMG-4-20170907.JPG

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu