e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

U Sarajevu održan sastanak RAK-a i HAKOM-a o replaniranju digitalne televizije

VIJEST

Pregovori između regulatornih tijela susjednih država doprinose daljnjem procesu međunarodnog usklađivanja frekvencija na regionalnoj razini, potrebnih za prelazak na novi standard kodiranja i odašiljanja digitalne televizije, što će rezultirati dodatnim, oslobođenim radiofrekvencijskim spektrom za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija.
   
ZAGREB, 7. rujna 2017. – U Sarajevu je u prostorima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) održan bilateralni sastanak između predstavnika regulatornih agencija Republike Hrvatske (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM) i Bosne i Hercegovine na temu replaniranja frekvencijskog područja digitalne televizije.
 
Nastavljeni su pregovori o radiofrekvencijskom spektru za radiodifuziju čiji će se rezultati koristiti u daljnjem radu SEDDIF-a (South European Digital Dividend Implementation Forum) na regionalnoj razini. Usklađivani su tehnički parametari odašiljača u budućim mrežama digitalne televizije. Sveukupni pregovori na regionalnoj razini bi trebali rezultirati usuglašavanjem frekvencijskog plana do kraja godine. Sastanak je održan u duhu dobre suradnje, a HAKOM su predstavljali mr. sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija i dr. sc. Krešimir Šakić, viši stručnjak za radiodifuziju.

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu