e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Sastanak potpisnika međunarodnog Sporazuma o suradnji vezano uz kvalitetu usluge

VIJEST

Na međunarodnom sastanku na kojem su razmijenjena iskustava vezano uz mjerenja kvalitete usluge i upravljanje radiofrekvencijskim spektrom sudjelovao je i HAKOM kao potpisnik Sporazuma. 

ZAGREB, 8. rujna 2017. – U Pragu se 7. rujna 2017. održao sastanak potpisnika mađunarodnog Sporazuma o suradnji vezano uz kvalitetu usluge i upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, regulatornim područjima koja se pokazuju sve značajnijima u djelatnostima nacionalnih regulatornih agencija i regulatornom okviru. Sastanak je organizirao češki regulator (Czech Telecommunication Office – CTU), a osim potpisnica Sporazuma sastanku su nazočili i predstavnici srpske, rumunjske i mađarske regulatorne agencije. Sastanak je bio prilika za razmjenu iskustva u implementaciji alata za mjerenje kvalitete usluge, a CTU je dodatno predstavio način rada svojih kontrolno-mjernih postaja kao dijela sveobuhvatnog sustava upravljanja radiofrekvencijskim spektrom u Češkoj. HAKOM je iskoristio priliku upoznati sudionike s hrvatskim alatima i aplikacijama HAKOMetar, HAKOMetarplus, Tarifni kalkulator i Registar ne zovi, koji je izazvao veliko zanimanje sudionika.
 
HAKOM su predstavljali pomoćnik ravnatelja dr. sc. Željko Tabaković, viši stručnjak za kontrolu RF spektra dr. sc. Josip Milanović i tajnik Vijeća HAKOM-a Natalija Boltužić, dipl. iur.
 
Prag-1-20170908.jpg
Prag-2-20170908.jpg
Prag-3-20170908.jpg
Prag-4-20170908.jpg


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu