e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku ERGP-ove radne skupine

VIJEST

Tema sastanka je regulacija cijena pristupa poštanskoj mreži davatelja univerzalnih usluga, a na sastanku se raspravlja o nacrtu dokumenta koji se izrađuje u okviru ove skupine.


ZAGREB, 20. rujna 2017. – U Beogradu se, u organizaciji srpskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije i poštanske usluge RATEL-a (Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge), održava dvodnevni sastanak radne skupine „Regulatory Accounting/Price Regulation sub-up - Costing access to the postal network and services“ koja djeluje u okviru europskog udruženja regulatora za poštanske usluge ERGP-a (The European Regulators Group for Postal Services).

Na sastanku se raspravlja o nacrtu dokumenta koji se izrađuje u okviru radne grupe, a radi se Izvješću o regulaciji cijena usluga pristupa poštanskoj mreži davatelja univerzalnih usluga. Navedeno Izvješće prikazuje zakonodavne uvjete i usvojene metodologije za regulaciju cijena pristupa poštanskoj mreži u pojedinim državama članicama EU te državama kandidatima za članstvo. Osim navedenog, Izvješće prikazuje sve operativne i ekonomske uvjete za pružanje pristupa poštanskoj mreži u pojedinim državama članicama EU te državama kandidatima za članstvo. Cilj sastanka je priprema izvješća za plenarnu sjednicu ERGP-a, koja bi se trebala održati u studenom 2017.

Sudionici navedenog sastanka su predstavnici regulatornih tijela iz zemalja članica EU i kandidata za članstvo EU, stručnjaci iz područja poštanskih usluga. Na sastanku aktivno sudjeluje i stručnjak Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Ivan Gilja, dipl. oec. 

                                                                                              # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu