e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na 25. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji "SoftCOM 2017" u Splitu

VIJEST 
 
HAKOM je i ove godine aktivno sudjelovao na konferenciji SoftCOM.
 
ZAGREB, 25. rujna 2017. – Hrvatska regulatorna agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je aktivno sudjelovala u radu 25. međunarodne znanstvene konferencije o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama ˝SoftCOM 2017", koja je održana u Splitu od 21. do 23. rujna. Na otvaranju konferencije, kojem su uz državnog tajnika iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Tomislava Mihotića, nazočili i župan Splitsko-dalmatinske županije, rektor Splitskog sveučilišta, dekani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB), Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba(FER), Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije iz Osijeka (FERIT), Fakulteta organizacije i informatike (FOI), predstavnik IEEE i mnogi drugi uzvanici, pozdravni govor održao je i predsjednik HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić.
 
HAKOM je ove godine, u suradnji s Pravnim fakultetom iz Splita, organizirao okrugli stol na temu „Pametni gradovi, informacijska sigurnost i izazovi IoT". Moderator okruglog stola, uz doc. dr. sc. Mariju Boban s Pravnog fakulteta u Splitu, bio je ravnatelj HAKOM-a, mr. sc. Mario Weber, inače član programskog odbora konferencije. Na okruglom stolu su bili i stručnjaci iz HAKOM-ovog kontrolno-mjernog središta u Splitu.
 
Okrugli stol organiziran je u okviru projekta "Pogled u budućnost 2020", a na kojem HAKOM surađuje s fakultetima Sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Osijeku te mrežnim operatorima i tvrtkama iz telekomunikacijske industrije.

U okviru simpozija na temu informacijske sigurnosti i intelektualnog vlasništva, predsjednik Vijeća HAKOM-a, dr. sc. Dražen Lučić, kao pozvani govornik održao je predavanje pod nazivom "Regulatory Challenges Due to Security and Privacy Requirements for Internet of Things" ("Regulatorni izazovi zbog zahtjeva na sigurnost i privatnost za Internet stvari".
Sudjelujući na znanstvenim skupovima poput SoftCOM-a, HAKOM nastavlja svoju uspješnu suradnju s predstavnicima akademske zajednice i industrije.
 
Više informacija o samoj konferenciji može se pronaći putem poveznice http://marjan.fesb.hr/SoftCOM/2017/
 
SoftCOM-1-20170925.JPG
SoftCOM-2-20170925.JPG


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu