e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku radne skupine WGSE

VIJEST

Radna skupina je na europskoj razini zadužena za izradu tehničke podloge korištenja i dijeljenja radiofrekvencijskog spektra između različitih radiokomunikacijskih službi.

 
ZAGREB, 29. rujna 2017. - Sastanak radne skupine WGSE (Working Group Spectrum Engineering) održava se U Sibiu, Rumunjska, od 25. do 29. rujna.  Na sastanku radne skupine, koja je na europskoj razini zadužena za izradu tehničke podloge korištenja i dijeljenja radiofrekvencijskog spektra između različitih radiokomunikacijskih službi, sudjeluje viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) mr. sc. Krunoslav Bejuk, koji je ujedno i potpredsjednik radne skupine.

Na sastanku je usvojen i objavljen izvještaj ECC Report 267 o korištenju bežičnih medicinskih endoskopskih kapsula u frekvencijskom pojasu 430 – 440 MHz. Očekuje se upućivanje na javnu raspravu tri dokumenta i to nacrta izvještaja o slušnim aparatima u pojasu 1656.5-1660.5 MHz, nacrta izvještaja o NGSO FSS sustavima u pojasu 10.7-12.75 / 14-14.5 GHz, nacrta izvještaja koji mijenja ECC Report 066 o korištenju zemaljskih stanica na zrakoplovima i u blizini zračnih luka. Također, očekuje se i otvaranje radnog zadatka o RLAN-ovima u pojasu 5925 – 6425 MHz i rasprava o organizaciji ovog posla unutar projektnih timova grupe, kao i o otvaranju radnog zadatka o pitanju mogućeg korištenja PMSE-a (Programme Making and Special Events) u pojasu 960-1164 MHz koji se intenzivno koristi za zrakoplovnu navigaciju.

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu