e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predstavnik HAKOM-a održao radionicu o jedinstvenom digitalnom tržištu i novom regulatornom okviru za predstavnike hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji u Briselu i Luksemburgu

VIJEST

Pomoćnik ravnatelja HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec., održao je za predstavnike hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji u Briselu i Luksemburgu radionicu/trening o jedinstvenom digitalnom tržištu i novom regulatornom okviru te najnovije zakonodavne prijedloge prikazao iz hrvatske perspektive

 
ZAGREB, 2. listopada 2017. – Pomoćnik ravnatelja Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Marko Čavlović, dipl. oec., u Briselu je za predstavnike hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji u Briselu i Luksemburgu održao radionicu/trening o najnovijim zakonodavnim prijedlozima iz područja elektroničkih komunikacija, koje se prvenstveno odnose na novi regulatorni okvir te nova pravila prikazao iz hrvatske perspektive. Osim uvida u ključne aspekte novog regulatornog okvira, na radionici se razgovaralo i o važnim pojmovima u današnjem i budućem razvoju tržišta elektroničkih komunikacija poput pojmova kao što su veliki podaci (Big data), Internet stvari (IoT), mrežna neutralnost (NN) te u roamingu kao kod kuće (RLAH). Također, predstavljene su glavne regulatorne ovlasti HAKOM-a te glavne regulatorne zadaće koje HAKOM provodi kroz društveno odgovornu regulaciju.
 
Navedena radionica/trening pomogla je predstavnicima hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji u Briselu i Luksemburgu da bolje razumiju najnovije zakonodavne inicijative te važnost, ulogu i zadaće regulatornog tijela, a sve u svrhu boljeg razumijevanja terminoloških pojmova kako bi prijevodi tekstova oko ove problematike bili što kvalitetniji. Radionici/treningu je prisustvovalo oko 30-ak predstavnika hrvatskog jezičnog odjela koji rade u Briselu i Luksemburgu. Navedena radionica dogovorena je kao nastavak suradnje nakon što je HAKOM početkom lipnja ove godine posjetila gospođa Anita Polić, predstavnica hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji u Briselu.
 
Radionica Image-1-20171002.jpg
RadionicaImage-2-20171002.jpg
Radionica Image-3-20171002.JPG


                                                                                            # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu