e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međudržavnom sastanku u Tivtu u svezi primjene digitalne dividende

VIJEST
 
Pregovori između susjednih država zaključeni su potpisivanjem sporazuma kojim se usklađuje frekvencijski spektar za radiodifuziju na regionalnoj razini na području Jadranskog  i Jonskog mora.
 
ZAGREB, 4. listopada 2017. – U Tivtu, Crna Gora, se održao multilateralni sastanak o frekvencijskom re-planiranju televizije i primjeni digitalne dividende na kojem su sudjelovali predstavnici regulatornih tijela Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i San Marina. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku su predstavljali dr. sc. Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja HAKOM-a, mr. sc. Miran Gosta, viši stručnjak za radiodifuziju i dr. sc. Krešimir Šakić, viši stručnjak za radiodifuziju.

Na sastanku je usuglašen i potpisan sporazum kojim se usklađuje frekvencijski spektar za radiodifuziju na regionalnoj razini na području uz Jadransko i Jonsko more. Time će se omogućiti uporaba radiofrekvencijskog spektra druge digitalne dividende za usluge u mrežama pokretnih komunikacija i olakšati međunarodno usklađivanje frekvencija potrebnih za prelazak na novi standard kodiranja i odašiljanja te oslobađanje spektra druge digitalne dividende za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija, a na temelju odluka Europske unije i Europskog odbora za elektroničke komunikacije. Rad ove skupine zemalja se temelji na radu foruma o primjeni digitalne dividende u južnoj Europi - SEDDIF (South European Digital Dividend Implementation Forum), a odnosi se na istu tematiku, ali drugo zemljopisno područje.  
 
Sporazum-1-20171004.jpg
Sporazum-2-20171004.jpg


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu