e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM i ove godine sudjeluje na konferenciji ˝10. Dani inženjera elektrotehnike˝ u Puli

VIJEST

Organizator konferencije je Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, a HAKOM-ovi stručnjaci izlagat će na temu ˝Pregled propisa u području elektroničkih komunikacija˝.

 
ZAGREB, 5. listopada 2017. - Jubilarni, ˝10. Dani inženjera elektrotehnike˝ održavaju se od 5. do 7. listopada u Puli, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, elektrotehničkih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke, Istarske županije i grada Pule. Organizator konferencije je Hrvatska komora inženjera elektrotehnike (HKIE), koja organizira ovakve skupove, kako bi omogućila svojim članovima, ovlaštenim inženjerima, stručno usavršavanje i upoznavanje s propisima u području elektrotehnike. S obzirom kako Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donosi dio propisa u području elektroničkih komunikacija, ovakvi skupovi su dobra prilika da HAKOM prezentira te propise izravno ovlaštenim inženjerima koji ih moraju primjenjivati prilikom planiranja, projektiranja i gradnje elektroničke komunikacijske infrastrukture i mreže. Referat i prezentaciju na temu ˝Pregled propisa u području elektroničkih komunikacija˝, koji će biti izložen na ovoj konferenciji, pripremili su HAKOM-ovi stručnjaci Hrvoje Perica, dipl. iur., Zdenko Marcelić, dipl. ing. el., i Vladimir Žuti, dipl. ing. el.

Referat na temu ˝Pregled propisa u području elektroničkih komunikacija˝, objavljen je u zborniku radova, a predavanje će, uz prezentaciju, održati viši stručnjak za infrastrukturu Vladimir Žuti. Referat sadrži pregled propisa u području elektroničkih komunikacija, s naglaskom na one odredbe propisa koje su od osobitog interesa ovlaštenim inženjerima elektrotehnike. Posebna važnost daje se odredbama koje su nove i kojima se omogućava smanjenje troškova ulaganja. Donošenje novih propisa, odnosno izmjena i dopuna propisa često promakne onima koji ih trebaju primjenjivati, a onda se primjenjuju stari propisi kao posljedica navike. Navode se primjeri iz prakse, kada zbog neusklađenosti s propisima prostornog uređenja i gradnje nastupe zapreke investitorima pri ishođenju potrebnih dozvola i suglasnosti gradnje, te koja su rješenja da bi se te zapreke uklonile.
 
Više informacija o samoj konferenciji može se pronaći na službenim stranicama Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, putem poveznice http://www.hkie.hr/hkie-pula-die-2017/

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu