e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Obilježavanje Svjetskog dana pošte i dana HP-Hrvatske pošte d.d.

VIJEST

Ovog tjedna obilježavaju se dva važna poštanska dana. Svjetski dan pošte, u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije (Universal Postal Union – UPU) 1874., slavi se svake godine 9. listopada, a Dan Hrvatske pošte obilježava se 10. listopada. 
 
ZAGREB, 9. listopada 2017. - Svjetski dan pošte obilježava se 9. listopada svake godine, a proglašen je 1969. na Svjetskom poštanskom kongresu u Tokiju u Japanu kako bi se obilježila obljetnica Svjetske poštanske unije (UPU) osnovane 1874. godine.

Države članice UPU-a obilježavaju Svjetski dan pošte prigodnim aktivnostima kao što su uvođenje ili promoviranje novih poštanskih proizvoda ili usluga, organizacija i održavanje otvorenih dana u poštanskim uredima, poštanskim središtima i poštanskim muzejima, čime se dodatno želi skrenuti pozornost na važnost uloge poštanske službe u svakodnevnim životima ljudi i tvrtki, kao i njezina doprinosa u svjetskom društvenom i gospodarskom razvoju.

Ove godine se UPU Svjetski dan pošte obilježava dvjema prigodnim aktivnostima s ciljem dodatnog poticanja poštanske izvrsnosti diljem svijeta i to objavom, promocijom i primjenom „Integriranog indeksa poštanskog razvoja“ te pozivom na aktivnije uključivanje mlađih generacija širom svijeta u rješavanje brojnih izazova nastalih uslijed tehnoloških promjena suvremenog svijeta.

U Republici Hrvatskoj se 10. listopada obilježava i dan HP-Hrvatske pošte d.d. u spomen na 10. listopada 1991., kada je u Hrvatskom saboru donesen Zakon o osnivanju javnog Hrvatskog poštanskog i telekomunikacijskog poduzeća (HPT), pravnog prednika današnje HP-Hrvatske pošte d.d., imenovanog davatelja univerzalne usluge u Republici Hrvatskoj.

                                                                                            # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu