e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM je domaćin 89. sastanka radne skupine za gospodarenje radiofrekvencijskim spektrom (WGFM)

VIJEST

Na sastanku u Zagrebu predstavnici država članica CEPT-a i proizvođača opreme raspravljaju o pokretnim, nepokretnim, satelitskim, brodskim i kratkodometnim (SRD) komunikacijama, frekvencijama za bespilotne letjelice i M2M komunikacijama.

ZAGREB, 9. listopada 2017. –  Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) domaćin je 89. sastanka radne skupine WGFM (Working Group Frequency Management), koji se od 9. do 13. listopada održava u Zagrebu. Sastanak radne skupine otvorio je ravnatelj HAKOM-a mr. sc. Mario Weber.

Radna skupina zadužena je za gospodarenje radiofrekvencijskim spektrom, a naročito se bavi harmonizacijom među državama članicama CEPT-a (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations). Na sastanku se raspravlja o mjerenjima u radiofrekvencijskom spektru, satelitskim komunikacijama, radio mikrofonima, komunikacijama za vlastite potrebe, kratkodometnim uređajima, javnim pokretnim komunikacijama, brodskim komunikacijama, bespilotnim letjelicama, radarima i M2M komunikacijama.

Na sastanku sudjeluje oko 90 predstavnika administracija i proizvođača opreme, a HAKOM predstavljaju stručnjak za privatne mreže Alen Štefanac, viši stručnjak za javne mreže Krešimir Mazor, dipl. ing. el., viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže Marijan Globan, dipl. ing., univ. spec. elect. comm., i viši stručnjak za RiTT opremu Tomislav Bartolec, dipl. ing.
 
wg_fm2-20171009.jpg
wg_fm1-20171009.jpg
wg-fm-20171009.jpg


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu