e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora dao je pozitivno mišljenje na Godišnje izvješće HAKOM-a za 2016.

VIJEST

O Godišnjem izvješću HAKOM-a  raspravljat će se i glasovati u Hrvatskom saboru.


ZAGREB, 10. listopada 2017. - Predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) dr. sc. Dražen Lučić i zamjenik predsjednika Domagoj Jurjević, dipl. oec., u četvrtak, 28. rujna 2017., na 15. sjednici saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu predstavili su Godišnje izvješće o radu i Financijsko izvješće HAKOM-a (Godišnje izvješće) za 2016. Saborski odbor prihvatio je izvješće uz jedan glas protiv i jedan suzdržan te je Godišnje izvješće, čiji je sastavni dio financijsko izvješće i završni račun, upućeno Hrvatskom saboru na daljnju proceduru. Prethodno se Godišnje izvješće našlo pred Vladom RH koja je također prihvatila izvješće.
 
HAKOM ima zakonsku obvezu dostaviti Godišnje izvješće Vladi RH i Hrvatskom saboru, koji će na plenarnoj sjednici o ovom izvješću raspravljati i glasovati o prihvaćanju. Odluka Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora dostupna je putem poveznice http://www.mppi.hr/default.aspx?id=34018

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu