e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci sudjelovali na multilateralnom sastanku u Rimu na temu smetnja uzrokovanih radom talijanskih radijskih postaja

VIJEST

Na sastanku se razgovaralo i o rješavanju otvorenih koordinacijskih zahtjeva u VHF pojasu II i pojasu III između administracije Italije i Hrvatske.ZAGREB, 13. listopada 2017.
– Na poziv Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU - International Telecommunication Union), stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjelovali su ovog tjedna na dvodnevnom multilateralnom sastanku na temu smetnja uzrokovanih radom talijanskih radijskih postaja na FM radijske postaje zemalja u okruženju Italije. Sastanak je održan u Rimu, Italija, s ciljem predstavljanja stavova administracija i razmatranja mogućnosti otklanjanja smetnji. Na sastanku su, uz predstavnike hrvatskog nacionalnog regulatornog tijela za područje elektroničkih komunikacija HAKOM-a, sudjelovali i predstavnici regulatornih tijela Francuske, Italije, Malte, Slovenije i Švicarske, kao i predstavnici ITU-a. HAKOM su na sastanku predstavljali pomoćnik ravnatelja dr. sc. Željko Tabaković, rukovoditelj Odjela kontrole radiofrekvencijskog spektra Danijel Vidaković, dipl. ing. el., i mr. sc. Danijel Vlahović, viši stručnjak za radiodifuziju.
 
Na sastanku se razgovaralo i o rješavanju otvorenih koordinacijskih zahtjeva u VHF pojasu II i pojasu III između administracije Italije i Hrvatske.
 
                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu