e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnom sastanku regulatornih tijela i institucija iz jugoistočne Europe zaduženih za implementaciju i provedbu Direktive 2014/53/EU (RED)

VIJEST

Cilj ovog sastanka je analizirati aktualna pitanja vezano uz provedbu Direktive 2014/53/EU Europskog Parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o usklađivanju zakonodavstva država članica na tržištu radijskih uređaja.


ZAGREB, 16. listopada 2017.- u Beogradu se 16. i 17. listopada, u organizaciji srpskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije i poštanske usluge RATEL-a (Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge), održava međunarodni sastanak regulatornih tijela i institucija iz jugoistočne Europe zaduženih za implementaciju i provedbu Direktive 2014/53/EU (RED).

Cilj ovog sastanka je analizirati aktualna pitanja vezano uz provedbu Direktive 2014/53/EU Europskog Parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o usklađivanju zakonodavstva država članica na tržištu radijskih uređaja. Rasprava će biti usmjerena na sljedeće teme: postojeći pravni i institucionalni okviri koji se odnose na stavljanje na tržište i stavljanje na snagu radijske opreme u zemljama jugoistočne Europe, mogućnosti suradnje i tumačenje i pojašnjenje RED odredbi.

Sudionici sastanka su predstavnici regulatornih tijela Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Na sastanku sudjeluju stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Ivana Futač, dipl. ing., i Anđelko Jurjević, dipl. ing.

                                                                                              # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu