e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnoj konferenciji "Smart Systems and Technologies 2017 - SST 2017"

VIJEST

HAKOM je i ove godine aktivno sudjelovao na međunarodnoj konferenciji SST 2017.

  
ZAGREB, 19. listopada 2017. - U Osijeku se od 18. do 20. listopada održava međunarodna konferencija pod nazivom "Smart Systems and Technologies 2017 - SST 2017” (“Pametni sustavi i tehnologije") na kojoj su predstavljeni znanstveni i stručni radovi o pametnim sustavima i tehnologijama iz područja elektrotehnike, elektroničkih komunikacija, informatike, robotike i interdisciplinarnih istraživanja. Konferenciju je organizirao Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) na konferenciji je bila zastupljena radom predstavljenim na tematskoj sjednici posvećenoj pametnom prijevozu i internetu stvari pod nazivom "Internet of Things Context of the Smart City", a napisali su ga mr. sc. Mario Weber, ravnatelj HAKOM-a, dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a, i akademik prof. dr. sc. Ignac Lovrek. 
 
Mr. sc. Mario Weber je bio jedan od dvojice voditelja ove sjednice, a on i dr. sc. Dražen Lučić su članovi Programskog odbora konferencije. Dr. sc. Dražen Lučić je u ime HAKOM-a pozdravio sudionike konferencije na ceremoniji svečanog otvaranja.

HAKOM uspješno surađuje s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije (FERIT) Sveučilišta u Osijeku već dugi niz godina, kako preko podružnice HAKOM-a u Osijeku, tako i u okviru programa "Pogled u budućnost 2020”.
 
Više informacija o ovoj konferenciji može se naći na poveznici http://sst-conference.org/index.php/program-committee/
 
SST_1-20171019.JPG
SST_2-20171019.JPG
SST_3-20171019.JPG


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu