e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na 6. sastanku ADCO RED skupine u organizaciji Europske komisije

VIJEST

Najvažnije teme sastanka, koji se ovog tjedna održava na Cipru, su kampanja ispitivanja uporabe ICSMS-a, usuglašavanje sljedeće zajedničke kampanje nadzora tržišta, daljnje usuglašavanje vezano uz primjenu Direktive o radijskoj opremi (RED) te u svezi rješenja za raznu nesukladnu opremu na tržištu i u uporabi.
 
ZAGREB, 23. listopada 2017. - U Limassolu, Cipar, u organizaciji Europske komisije, u razdoblju od 23. do 26. listopada, održava se 6. plenarni sastanak ADCO RED skupine (Administrative Cooperation Radio Equipment Directive). ADCO RED je neformalna skupina za suradnju tijela nadzora nad tržištem za opremu koja spada u opseg Direktive o radijskoj opremi 2014/53/EU (RED). 
 
Na sastanku će se raspravljati o jedinstvenom pristupu pri nadzoru proizvoda, uporabi ICSMS alata i proizvodima koji bi trebali biti predmet buduće zajedničke kampanje nadzora tržišta. Raspravljat će se razni aspekti vezani uz tumačenje Direktive o radijskoj opremi u svezi s repetitorima mobilne mreže, opremi za testiranje, kreditnim karticama te  će se pokrenuti rasprava o raznim nesukladnim proizvodima i smetnjama 5GHz WLAN-a. Također, raspravljat će se pitanja normizacije, mjerne nesigurnosti normi, bolja koordinacija u donošenju normi i postojeća situacija oko količine trenutno objavljenih usklađenih normi. Na sastanku će izvještaje predstaviti i predstavnici drugih radnih grupa poput ADCO EMC-a, zatim ECC/ECO-a, REDCA skupine i drugi.
 
Sudionici navedenog sastanka su renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija te službeni predstavnici zemalja članica EU. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavljaju viši stručnjak za RiTT opremu Tomislav Bartolec, dipl. ing. el., i stručnjak za RiTT opremu i  Mario Perković–Tabak, dipl. ing.

                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu