e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na godišnjoj skupštini Udruženja europskih operatora telekomunikacijskih mreža - ETNO

VIJEST

Na poziv organizatora, HAKOM-ovi predstavnici sudjeluju na godišnjoj skupštini ETNO-a, koja se održava u Dubrovniku

 
DUBROVNIK, 27. listopada 2017. – U Dubrovniku je u četvrtak, 26. listopada, u organizaciji Hrvatskog Telekoma (HT), a u suradnji s Udruženjem europskih telekomunikacijskih mrežnih operatora (ETNO), održana godišnja skupština koja svake godine okuplja predstavnike vodećih europskih operatora telekomunikacijskih mreža, koji su članovi ETNO-a, kao i vodeće proizvođače opreme za telekomunikacijske mreže. ETNO je organizacija koju čini preko 40 operatora iz različitih zemalja koji su zapravo vodeći, povijesni operatori (incumbent) u svojim zemljama. Osnovni cilj ovog skupa, koji osim članova ETNO-a okuplja i predstavnike nadležnih institucija te ICT zajednice, je razmjena iskustava.
 
Uvodnu prezentaciju o važnosti stvaranja stabilnih uvjeta za ulaganja te trenutnoj situaciji o stanju na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj održao je  dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a.
 
Više informacija o ovom skupu i o ETNO dostupno je putem poveznice https://etno.eu/news/etno/2017/942
 
ETNO-20171027.JPG
ETNO1-20171027.JPG
ETNO2-20171027.JPG


                                                                                             # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu