e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić i pomoćnik ravnatelja HAKOM-a dr. sc. Željko Tabaković promovirani u IEEE Senior Member-e

VIJEST

Hrvatska sekcija IEEE nakon sastanka "Admission and Advancement (A&A) Senior Member Review Panel", koji je održan 7. listopada 2017.  na Tajvanu, bogatija je za 16 novih Senior Membera, kojih je u ukupnom članstvu na svjetskoj razini oko 10 %.

 
ZAGREB, 31. listopada 2017. - Na sastanku "Admission and Advancement (A&A) Senior Member Review Panel", koji je održan 7. listopada 2017.  na Tajvanu, u organizaciji Neprofitne stručne udruge ˝Institut inženjera elektrotehnike i elektronike˝ (IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.), izabrani su novi IEEE Senior Member-i, članovi s najmanje desetogodišnjim iskustvom i značajnim rezultatima u struci. Hrvatska sekcija IEEE, bogatija je za 16 novih Senior Member-a, kojih je u ukupnom članstvu na svjetskoj razini oko 10 %. Za nove IEEE Senior Member-e potvrđeni su dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a i dr. sc. Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja HAKOM-a.
 
Neprofitna stručna udruga Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) najveća je svjetska stručna udruga s oko 423 000 članova u 160 država. Utemeljena je 1884. na idejama nekolicine znanstvenika sa ciljem praćenja razvoja elektrotehnike. Posredstvom svojih članova, IEEE je vodeći autoritet na širokom tehničkom području od računalnih znanosti, biomedicinske tehnike i telekomunikacija, preko električne energije, potrošačke elektronike i mnogih drugih područja.
 
IEEE nastoji poticati, organizirati i pomagati tehničke aktivnosti širom svijeta. Glavni mu je cilj unaprijediti teorijska i praktična znanja u području elektrotehnike i računarstva. IEEE je pokrovitelj stručnih i znanstvenih skupova i aktivnosti u mnogim zemljama širom svijeta usmjerenih k napretku elektrotehnike i računarstva.
  
Više informacija o radu ove ugledne udruge inženjera može se vidjeti putem poveznice http://www.ieee.hr/  
 
                                                                                            # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu