e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić sudionik panel rasprave na stručnom seminaru na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću

VIJEST

Stručni seminar na temu ˝Zaštita osobnih podataka i obveze javnog i privatnog sektora u provedbi Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka˝ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave Republike Hrvatske i Ličko-senjske županije.


ZAGREB, 24. studenoga 2017. - Pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave Republike Hrvatske i Ličko-senjske županije, ovog petka, 24. studenoga, na Veleučilištu ˝Nikola Tesla˝ u Gospiću održava se stručni seminar na temu ˝Zaštita osobnih podataka i obveze javnog i privatnog sektora u provedbi Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka˝. Cilj ovog stručnog seminara je izobrazba polaznika na temu uvođenja izmjena u području obrade zaštite osobnih podataka i prava na pristup informacijama. Pozdravni govor, kao i uvodno predavanje na temu ˝Neki od izazova uslijed uvođenja Opće uredbe o zaštiti podataka ˝ održao je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) dr. sc. Dražen Lučić, koji je sudionik panel rasprave na temu ˝Nova EU Uredba 2016/679 i njeno značenje za javni i privatni sektor u Republici Hrvatskoj˝.

Opća uredba o zaštiti podataka unosi velike promjene u načine upravljanja osobnim podacima te se izravno primjenjuje na sve organizacije koje raspolažu osobnim podacima EU građana. Uredba je stupila na snagu 25. svibnja 2015., a državama članicama EU dat je dvogodišnji rok prilagodbe, pa se tako puna implementacija očekuje u svibnju 2018. 
 
Gospic1-20171124.JPG
Gospic2-20171124.jpg
Gospic3-20171124.JPG


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 
 ispiši stranicu