e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na plenarnoj sjednici Zajednice za intermodalni transport i logistiku

VIJEST

Plenarna sjednica održava se ovog utorka u prostorijama HGK u Zagrebu, a na njoj sudjeluju i predstavnici HAKOM-a.


ZAGREB, 28. studenoga 2017. – U prostorijama Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Zagrebu, ovog se utorka, 28. studenoga, održava plenarna sjednica Zajednice za intermodalni transport i logistiku. U okviru plenarne sjednice predložit će se novi poslovnik o radu Zajednice s izmjenama i dopunama postojećeg poslovnika prema zahtjevima dionika prijevoznog tržišta. Sadašnje rukovodstvo Zajednice prezentirat će izvještaj o radu te će provesti nove izbore za predsjednika i zamjenika predsjednika Zajednice te izbor voditelja i zamjenika voditelja grupacija koje djeluju pri Zajednici. Na plenarnoj sjednici prezentirat će se smjernice za daljnji rad Zajednice i grupacija na kojima aktivno sudjeluju autobusni, željeznički i zračni prijevoznici, zatim teretni prijevoznici, logističari, špediteri, luke i lučke uprave kao i znanstvena zajednica, gospodarstvo, regulatorna tijela te resorno ministarstvo.

Zbog brzog napretka tehnologija i razvoja novih metoda organizacije poslovanja, a što dovodi do sve veće potrebe za specijaliziranom i stručnom radnom snagom, novim investicijama u osnovna prijevozna sredstva i IT opremu, nove načine organizacije poslovanja, marketinga i novih usluga, Zajednica bi zajedno s grupacijama trebala dati odgovore i olakšati poslovanje svih sudionika u procesu transporta i logistike.

Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sjednici predstavljaju rukovoditeljica Odjela željezničkih usluga Željka Grgec, dipl. iur., i viši stručnjak za željezničke usluge Kristijan Solina, dipl. ing. univ. spec. elect. comm.   

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 
 ispiši stranicu