e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na 13. Plenarnoj sjednici europskog udruženja regulatora za poštanske usluge (ERGP-a)

VIJEST

HAKOM sudjeluje na 13. Plenarnoj sjednici ERGP-a, koja se održava od 28. do 30. studenoga u Bonu, a središnja tema sjednice je zaštita korisnika i promicanje učinkovitog tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu EU.  


ZAGREB, 30. studenoga 2017. - U bivšem glavnom gradu SR Njemačke, Bonu, od 28. do 30. studenoga održava se 13. Plenarna sjednica europskog udruženja regulatora za poštanske usluge ERGP-a (The European Regulators Group for Postal Services) u organizaciji njemačkog regulatornog tijela Bundesnetzagentur – BnetzA (Federal Network Agency of Germany). Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na skupu predstavljaju predsjednik Vijeća, dr. sc. Dražen Lučić, i član Vijeća, dr. sc. Marijan Bolarić.

Središnja tema sjednice je zaštita korisnika i promicanje učinkovitog tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu EU. U sklopu Plenarne sjednice, prvog dana održavanja, organiziran je posjet logističkom središtu za Europu tvrtke United Parcel Service (UPS), koji se nalazi u zračnoj luci Keln/Bon. Drugog dana održana je radionica otvorena za sve dionike tržišta poštanskih usluga. Na radionici pod nazivom “Jačanje položaja korisnika poštanskih usluga: novi razvoj, izazovi i rješenja”, sudjelovalo je preko stotinu sudionika, koji su u svojim prezentacijama i raspravama posebnu pažnju posvetili zaštiti korisnika poštanskih usluga i razvoju tržišta s novim tehničkim rješenjima. Ova radionica omogućila je svim dionicima na tržištu poštanskih usluga da rasprave aktualne teme s predstavnicima Europske komisije i regulatornih tijela za poštanske usluge država članica ERGP-a.
 
Bon1-20171130.JPG
Bon2-20171130.JPG
Bon3-20171130.JPG


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 
 ispiši stranicu