e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predstavnici HAKOM-a na 13. Plenarnoj sjednici europskog udruženja regulatora za poštanske usluge (ERGP-a)

VIJEST

HAKOM, kao nacionalno regulatorno tijelo koje je, među ostalim, zaduženo za regulaciju tržišta poštanskih usluga, na sjednici su predstavljali predsjednik Vijeća, dr. sc. Dražen Lučić, i član Vijeća, dr. sc. Marijan Bolarić.


ZAGREB, 1. prosinca 2017. - U Bonu, Njemačka, od 28. do 30. studenoga, u organizaciji njemačkog regulatornog tijela Bundesnetzagentur – BnetzA (Federal Network Agency of Germany), održana je 13. Plenarna sjednica europskog udruženja regulatora za poštanske usluge ERGP-a (The European Regulators Group for Postal Services). Na plenarnoj sjednici se raspravljalo o programu rada za 2018., regulatornom računovodstvu i regulaciji cijena, provedbi i razvoju osiguranja univerzalne usluge, kakvoći poštanskih usluga i zadovoljstvu krajnjih korisnika, razvoju tržišta i učincima regulacije te o prekograničnoj isporuci paketa kao i o „end-to-end“ konkurenciji i propisima o pristupu poštanskoj mreži.

Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao nacionalno regulatorno tijelo koje je, među ostalim, zaduženo za regulaciju tržišta poštanskih usluga, na sjednici su predstavljali predsjednik Vijeća, dr. sc. Dražen Lučić, i član Vijeća, dr. sc. Marijan Bolarić.

U sklopu Plenarne sjednice, organiziran je posjet logističkom središtu za Europu tvrtke United Parcel Service (UPS), koji se nalazi u zračnoj luci Keln/Bon te je održana radionica na temu “Jačanje položaja korisnika poštanskih usluga: novi razvoj, izazovi i rješenja”, na kojoj je sudjelovalo preko stotinu sudionika, koji su u svojim prezentacijama i raspravama posebnu pažnju posvetili zaštiti korisnika poštanskih usluga i razvoju tržišta s novim tehničkim rješenjima. Ova radionica omogućila je svim dionicima na tržištu poštanskih usluga da rasprave aktualne teme s predstavnicima Europske komisije i regulatornih tijela za poštanske usluge država članica ERGP-a.
 
ERGP1-20171201.JPG
ERGP2-20171201.JPG

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 

 
 ispiši stranicu