e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na konferenciji "Transformacija Zagrebačke županije u pametnu županiju"

VIJEST

Konferencija je održana u Zagrebu u organizaciji Upravnog odjela za fondove europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije.

 
ZAGREB, 1. prosinca 2017. - U Zagrebu je u četvrtak, 30. studenoga, održana konferencija na temu "Transformacija Zagrebačke županije u pametnu županiju" u organizaciji Upravnog odjela za fondove europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije.
    
Na samom početku konferencije podijeljena su priznanja ovogodišnjim zlatnim inovatorima. U uvodnom dijelu, prof. dr. sc.  Mladen Vedriš,  istaknuo je važnost digitalne ekonomije, a prof. dr. sc. Nedjeljko Štefanić i prof. dr. sc. Slavko Vidović pojasnili su kako pametna županija doprinosi ubrzanju digitalne transformacije gospodarstva. Održana je i panel rasprava na temu transformacije županije u pametnu županiju, što pretpostavlja umreženo stanovništvo, umrežene IT sustave, umrežene senzore i druge uređaje kojima se prati okoliš i njihovo međusobno djelovanje.
 
U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na konferenciji su sudjelovali viši stručnjak za infrastrukturu, Vladimir Žuti, dipl. ing. el., i viši stručnjak za projekte sufinancirane iz fondova EU, Vladimir Duković, dipl. ing. el.
 
Transformacija1-20171201.jpg
Transformacia2-20171201.jpg
Transformacija3-20171201.jpeg

 
                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 

 
 ispiši stranicu