e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM sudjelovao na desetoj NATO “Cyber Coalition 2017“ vježbi

VIJEST

Vježba je održana s ciljem uvježbavanja kompetencija i procedura za zaštitu NATO i nacionalnih računalnih sustava.

 
Zagreb, 6. prosinca 2017. - Međunarodna vježba „Cyber Coalition 2017“ održavala se u razdoblju od 28. studenog 2017. do 1. prosinca 2017. Vježba je obuhvatila obranu od malvera, forenziku kompromitiranih uređaja, hibridne izazove koji uključuju i društvene mreže, te napade na mobilne uređaje.
 
Uz HAKOM u vježbi su sudjelovala i druga nacionalna tijela: Ministarstvo obrane, OS RH, Sigurnosno obavještajna agencija, Zavod za sigurnost informacijskih sustava, nCERT, Carnet, Ured vijeća za nacionalnu sigurnost, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, akademska zajednica (Fakultet elektrotehnike i računarstva) te privatni sektor.
 
U trodnevnoj vježbi obučena skupina iz HAKOM-a je uspješno i u roku izvršila sve zadatke te demonstrirala potrebne kompetencije i spremnost na odgovor u slučaju računalnih sigurnosnih incidenata.  HAKOM su predstavljali rukovoditelj odjela za IS/IT Damir Sušanj, dipl.ing.el., mag.spec.oec. viši stručnjak za informacijske tehnologije Siniša Vukojević, dipl. ing. univ., spec. secur. inf. i informatičar Matijas Mikšaj.  
 
Više informacija o vježbi može se naći na službenim stranicama NATO-a i OS RH.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 

 
 ispiši stranicu