e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Ženevi na 12. godišnjem sastanku IGF-a

VIJEST

Sastanak je od 18. do 21. prosinca održan u sjedištu Ujedinjenih naroda, a u sklopu Foruma održane su brojne sjednice i radionice na kojima je omogućena rasprava o stavovima raznih interesnih skupina iz različitih dijelova svijeta.

 
ZAGREB, 21. prosinca 2017. - Pod motom ˝Oblikujte svoju digitalnu budućnost˝ u Ženevi je u sjedištu Ujedinjenih naroda (UN) od 18. do 21. prosinca, održan 12. godišnji sastanak IGF-a (Internet Governance Forum – Forum o upravljanju internetom) na kojem se, između ostalog, raspravljalo i o problematici budućnosti upravljanja internetom.
 
U sklopu Foruma održane su brojne sjednice i radionice na kojima je omogućena rasprava o stavovima raznih interesnih skupina iz različitih dijelova svijeta. IGF je globalni forum koji promiče rasprave i dijalog o pitanjima javne politike vezane uz internet. Osnovan je 2006. od strane glavnog tajnika Ujedinjenih naroda. IGF usmjerava sudionike na koji način mogu maksimalizirati mogućnosti interneta te otkloniti rizike i izazove koji se javljaju. Riječ je o Forumu koji jednake mogućnosti pruža razvijenim zemljama i zemljama u razvoju te im nudi mogućnost uključivanja u raspravu o upravljanju internetom, a što je nužno za budući razvoj interneta. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku IGF-a predstavljao je ravnatelj mr. sc. Mario Weber.
 
Više informacija o ovom događanju može se vidjeti putem poveznice https://www.intgovforum.org/


                                                                                             # # #
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu