e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM–ovi stručnjaci razmijenili iskustva s koleg(ic)ama iz slovenskog nacionalnog regulatornog tijela AKOS-a

VIJEST

Predstavnici HAKOM-a i AKOS-a razmijenili su iskustva o aktualnim temama iz područja elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga, željezničkih usluga i fondova Europske unije.

 
ZAGREB, 16. siječnja 2018. - Ovog utorka, 16. siječnja, Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) posjetili su predstavnici Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), slovenskog nacionalnog regulatornog tijela. Na ovaj način nastavljena je izvrsna suradnja između ova dva regulatorna tijela. Na radionici su vodeći ljudi obje institucije razmijenili iskustva u područjima regulacije tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga, željezničkih usluga i fondova Europske unije, uključujući i razmjenu iskustva najboljih praksi vezanih uz zaštitu korisnika.
 
Budući da su i Hrvatska i Slovenija dio jedinstvenog digitalnog tržišta Europske unije te da je upravo u tijeku rasprava o najvažnijem dokumentu (Electronic Communication Code) koji određuje regulatorne politike Europske unije (EU) u ovom sektoru, naglasak u razmjeni iskustava velikim dijelom se odnosio na to kako se regulatorno pripremiti na izazove jedinstvenog tržišta EU koji nas očekuju. Također, razgovaralo se i o problemu neovlaštenog korištenja dijela nacionalnog radiofrekvencijskog spektra od strane talijanskih nakladnika te o planovima razvoja 5G tehnologije u Hrvatskoj i Sloveniji s obzirom na usku povezanost spomenute tehnologije i napretka u područjima „Interneta stvari“ (Internet Of Things – IOT) i „Velike količine podataka (Big Data).
 
Akos 1-20180116.jpg
Akos 2-20180116.jpg
Akos 3-20180116.jpg


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 
 ispiši stranicu