e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Briselu na sastanku europske radne skupine koja se bavi problematikom radiofrekvencijskog spektra

VIJEST

Na sastanku se raspravljalo o načinima dodjele, licenciranja i propisivanja obveza prikladnih 5G mrežama te o dijeljenju infrastrukture i spektra, kao i načinima nadzora i prikaza pokrivanja mreža pokretnih komunikacija.


ZAGREB, 19. siječnja 2018. - U Briselu se u organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), u četvrtak, 18. siječnja, održao sastanak International Roaming/Mobile EWG, radne skupine koja se bavi problematikom radiofrekvencijskog spektra. Sastanak je organiziran u suradnji sa Skupinom za politiku upravljanja radiofrekvencijskim spektrom (Radio Spectrum Policy Group - RSPG). Sukladno planu rada, na sastanku se raspravljalo o načinima dodjele, licenciranja i propisivanja obveza prikladnih 5G mrežama te o dijeljenju infrastrukture i spektra, kao i načinima nadzora i prikaza pokrivanja mreža pokretnih komunikacija.

Na sastanku ove radne skupine sudjelovali su predstavnici regulatornih tijela zemalja članica EU i Europske komisije, predstavnici BEREC-a i RSPG-a. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku je predstavljao viši stručnjak za javne mreže Gordan Šimac, dipl. ing. el.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu