e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku europske radne grupe WGSE u Rimu

VIJEST

Na sastanku će se raspravljati o nizu tema vezanih uz tehnički aspekt gospodarenja radiofrekvencijskim spektrom, odnosno načinima dijeljenja radiofrekvencijskog spektra između nepokretne, pokretne i satelitske službe te kratkodometnih uređaja (SRD).


ZAGREB, 23. siječnja 2018. - Sastanak radne grupe WGSE (Working Group Spectrum Engineering) održava se ovog tjedna od 22. do 26. siječnja u Rimu, Italija. Na sastanku Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM), ujedno i u svojstvu potpredsjednika radne grupe WGSE, predstavlja mr. sc. Krunoslav Bejuk, viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže.

Na sastanku će se raspravljati o nizu tema vezanih uz tehnički aspekt gospodarenja radiofrekvencijskim spektrom, odnosno načinima dijeljenja radiofrekvencijskog spektra između nepokretne, pokretne i satelitske službe te kratkodometnih uređaja (SRD). Očekuje se također završetak rada na izvještajima ECC Report 270, 271 i 272, koji analiziraju mogućnost dijeljenja 1.6 GHz frekvencijskog pojasa između mobilne satelitske službe i slušnih aparata, korištenja pojaseva namijenjenih za nepokretnu satelitski službu (10.7-12.75 / 14-14.5 GHz) od strane OneWeb satelitskog sustava za širokopojasni pristup na globalnoj razini te ograničenjima zračenja zemaljskih postaja na zrakoplovima i u blizini zračnih luka.

Također, na sastanku se planira na javnu raspravu uputiti pet izvještaja i jednu preporuku, poput izvještaja o korištenju LTE sustava u pojasevima 410-430 i 450-470 MHz, kratkodometnim uređajima u automobilima u pojasu 5725-5875 MHz i kanalnim rasporedu za nepokretnu službu u D pojasu. Sudionici sastanka razmatrat će i niz pitanja iz različitih područja vezano uz pripremu Svjetske radiokomunikacijske konferencije, poput bežičnog napajanja električnih automobila u pojasu 79 – 90 kHz.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu