e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na prezentaciji Europske komisije o inicijativi ˝WiFi4EU˝

VIJEST

HAKOM je, kao hrvatski predstavnik u mreži BCO-a, sudjelovao na webinaru kojeg je održala Europska komisija. Tom prigodom predstavljene su novosti I detaljnije informacije u svezi provođenja nadolazeće inicijative ˝WiFi4EU˝.

 
ZAGREB, 30. siječnja 2018. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao hrvatski predstavnik u mreži BCO-a (Broadband Competence Office) sudjelovala je na webinaru o inicijativi "WiFi4EU", koji je za članove BCO-a, održala Europska komisija (DG CONNECT). Na webinaru je Europska komisija prezentirala novosti i detaljnije informacije vezane uz pravila provođenja nadolazeće inicijative „WiFi4EU“.

Program, ukupne vrijednosti 120 milijuna eura za razdoblje 2017.-2019. namijenjen je svim zemljama članicama Europske unije. Raspoloživa sredstva trebalo bi dodijeliti projektima poštujući zemljopisnu uravnoteženost među državama članicama, za što se zalagala i Republika Hrvatska. Potiče se veće sudjelovanje podnositelja zahtjeva iz država članica s relativno niskom stopom korištenja bespovratnih sredstava ili financijske pomoći.

Prigoda je to za općine ili zajednice općina, druga tijela i institucije javne vlasti da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omoguće korištenje bežičnog internet pristupa na mjestima okupljanja većeg broja stanovništva, odnosno mjestima koja se smatraju središtima javnog života.
Više o sadržaju webinara, najavljenim pravilima i dodatnim informacijama može se pročitati na stranicama Nositelja Okvirnog Programa na poveznici

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu