e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM i ove godine obilježava Dan sigurnijeg interneta

VIJEST

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je ˝Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!˝, a prigodom obilježavanja predstaviti će se HAKOM-ova brošura o zaštiti djece i mladih u svijetu interneta i mrežnih tehnologija te će HAKOM i sva tri mobilna operatora, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, potpisati zajedničku Povelju o sigurnosti djece na internetu.

 
ZAGREB, 1. veljače 2018. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i ove će godine dati svoj obol obilježavanju međunarodnog Dana sigurnijeg interneta, koji će se u utorak, 6. veljače, obilježiti u preko 130 zemalja diljem svijeta. Središnje obilježavanje u Zagrebu u OŠ „Retkovec“, koje organizira Centar za sigurniji Internet u suradnji s HAKOM-om, bit će prilika za javno potpisivanje Povelje o sigurnosti djece na internetu, kojom HAKOM, kao nacionalno regulatorno tijelo tržišta elektroničkih komunikacija, te sva tri operatora pokretnih komunikacija, Hrvatski telekom, Tele2 i VIPnet, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, žele podići razinu svijesti javnosti i roditelja o ovoj važnoj temi i istovremeno pokazati odlučnost i spremnost sudjelovati u stvaranju boljeg i sigurnijeg okruženja za djecu na internetu te promicati zaštitu djece i mladih. Osim u Zagrebu, HAKOM će s Centrom za sigurniji Internet obilježiti Dan sigurnijeg interneta i u Osijeku u OŠ „Franje Krežme“. CSI i HAKOM će osječkim učenicama i učenicima petih razreda održati tematska predavanja i radionice, a djeca će imati priliku rješavati i online kviz te dobiti nagrade.
 
Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je ˝Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!˝, a HAKOM će tom prigodom predstaviti svoju brošuru za školsku godinu 2017./2018. „Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“, koja se drugu godinu zaredom dijeli svim učenicama i učenicima petih razreda u svim osnovnim školama. Brošura je namijenjena djeci i roditeljima, a za svaku školsku godinu osvježava se novim sadržajem u skladu s trendovima i brzim razvojem usluga i tehnologija. Rezultat je programa podizanja svijesti te edukacije djece i roditelja, osmišljenog na način da se svake godine čitavoj generaciji učenika petog razreda dostave otisnuti primjerci u škole, a oni ih potom na Dan sigurnijeg interneta mogu ponijeti sa sobom i zajedno s roditeljima odvojiti malo vremena za razgovor o važnim temama iz brošure.
 
Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine na drugi dan drugog tjedna u veljači, a jedna od aktivnosti ovogodišnjeg obilježavanja je internacionalni online kviz za djecu i mlade o sigurnosti na internetu koji je odstupan na stranici http://www.dansigurnijeginterneta.org/
 
HAKOM-ova brošura se može naći u pdf. obliku na poveznici


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 
 ispiši stranicu