e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

U Zagrebu predstavljena aplikacija UVI za vođenje intervencija u vatrogastvu

VIJEST

Ravnatelj HAKOM-a mr. sc. Mario Weber, prigodom predstavljanja aplikacije istaknuo je važnost integriranog sustava komunikacije za sve djelatnosti.
 
ZAGREB, 5. veljače 2018. - Novo aplikativno rješenje ˝Upravljanje vatrogasnim intervencijama (UVI)˝ predstavljeno je u petak, 2. veljače, u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu (HVZ), a tom prigodom potpisan je Sporazum o korištenju sustava UVI – sustava za vođenje intervencija u vatrogastvu. Potpisivanju Sporazuma o korištenju sustava UVI nazočili su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Dragan Lozančić, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar, načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja Davor Spevec,  predsjednik i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader i Željko Popović, predstavnici vatrogasnih zajednica županija i zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežnu djelatnost (HAKOM) predstavljao je ravnatelj mr. sc. Mario Weber.

Aplikacija, koja je zajednički projekt HVZ i DUZS, nastala je u sklopu HAKOM-ovog programa potpora za izradu projektnih idejnih rješenja za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti u Republici Hrvatskoj. Ova aplikacija jedna je u nizu programskih rješenja koja su se pokazala korisnima za DUZS. 

Aplikacijom UVI želi se za vatrogasne intervencije postići standardizacija radnih procesa, izrada jedinstvenog sustava pohrane, obrade i distribucije informacija, veća efikasnost izvješćivanja te ekonomičnost u održavanju programskih rješenja, uređaja i opreme. Ista će se besplatno koristiti u  vatrogasnim postrojbama i operativnim centrima, primarno kao podrška radnim procesima koji se odvijaju tijekom vatrogasne intervencije, no omogućit  će i retroaktivan unos podataka o intervencijama te naprednu analizu prikupljenih podataka.

Ravnatelj HAKOM-a mr. sc. M. Weber, prigodom predstavljanja aplikacije istaknuo je važnost integriranog sustava komunikacije za sve djelatnosti. Također je istaknuo kako je sadašnji sustav nadmašio sva očekivanja postavljena na prvim projektima prije sedam godina.
 
Više informacija o potpisivanju Sporazuma o korištenju sustava UVI i predstavljanju istoimene aplikacije može se vidjeti putem poveznice

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu