e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Bonnu na prvom ovogodišnjem sastanku kontaktne skupine europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a

VIJEST

Glavni cilj sastanka je priprema 34. redovite plenarne sjednice BEREC-a, koja će se održati 7. i 8. ožujka 2018., u Bratislavi, Slovačka.  

 
ZAGREB, 8. veljače 2018. – U Bonnu, Njemačka, se 7. i 8. veljače održava prvi ovogodišnji sastanak kontaktne skupine europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), u organizaciji njemačkog regulatornog tijela Federal Network Agency (BNetzA). Cilj sastanka je priprema 34. redovite plenarne sjednice BEREC-a, koja će se održati 7. i 8. ožujka 2018. u Bratislavi, Slovačka.  Dnevni red sastanka dostupan je na poveznici.
 
Sudionici sastanka su upoznati s trenutnim radom pojedinih radnih grupa, osobito vezano uz tematiku mrežne neutralnosti i analize statusa intra-EU poziva, kao i radom Ureda BEREC-a u 2017. Također su predstavljeni prijedlozi izvješća vezano uz status dostupnosti usluga osobama s invaliditetom, zatim 20. roaming benchmark izvješća te izvješća o potrebi revizije stajališta za tržišta 3a, 3b i 4.
 
Na sastanku kontaktne skupine, Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavlja tajnica Vijeća HAKOM-a, Natalija Boltužić, mag. iur.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu