e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM suorganizator i sudionik znanstveno – stručnog skupa “Digitalna transformacija: Knin pametni grad“

VIJEST

Na skupu, koji se ovog ponedjeljka održava u Kninu, sudjeluju predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić i ravnatelj mr. sc. Mario Weber, koji će održati izlaganja i sudjelovati u panel raspravi. 
 
 
ZAGREB, 12. veljače 2018. - U Kninu se ovog ponedjeljka, 12. veljače, održava znanstveno – stručni skup “Digitalna transformacija: Knin pametni grad“.  Organizator skupa je Grad Knin u suradnji s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM-om), Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP-om), Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (FESB-om) i Veleučilištem „Marko Marulić“. 
 
Tema skupa je uporaba ˝pametnih tehnologija˝ u smislu stvaranja ˝pametnog Grada Knina˝ s naglaskom na uštede, energetsku učinkovitost, samoodrživost i poboljšanje kvalitete života građana te prijeko potreban razvoj širokopojasnog interneta, ali i otvaranje novih mogućnosti i područja rada s ciljem sprječavanja iseljavanja mladih, s čim se ovo područje neminovno suočava duži niz godina.
 
Na skupu, u svojstvu članova organizacijskog odbora, sudjeluju predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić i ravnatelj HAKOM-a mr. sc. Mario Weber, koji će održati izlaganja te sudjelovati u panel raspravama. Dr. sc. Dražen Lučić moderator je izlagačkog dijela, te sudionik panel rasprave na temu ˝Tehnologija, ekonomija i pravni okvir zaštite privatnosti građana kao preduvjeti za razvoj pametnih gradova i poboljšanje kvalitete života – s naglaskom na Knin pametan grad˝. Moderator panel rasprave je mr. sc. Mario Weber, koji će na skupu održati i izlaganje na temu ˝Digitalna transformacija lokalne samouprave: Razvoj širokopojasnog pristupa internetu˝. 
 
Više informacija dostupno je na poveznici.
 
KNIN-1-20180212.JPG
KNIN-2-20180212.JPG
KNIN-3-20180212.JPG

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu