e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Na Hrvatskom radijskom forumu HAKOM-u dodijeljeno priznanje ˝Nikola Tesla˝ za ukupan doprinos radijskoj industriji

VIJEST

Vrijedno priznanje primio je dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a.
 
 
ZAGREB, 13. veljače 2018. - U prigodi Svjetskog dana radija, koji se diljem svijeta obilježava od 2012., kao spomen na početak emitiranja UN-ova radija, koji je započeo s emitiranjem 13. veljače 1946., ovog utorka, 13. veljače, u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu održan je prvi Hrvatski radijski forum. Organizator obilježavanja bila je Koordinacija komercijalnih radio postaja u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i Media servis Global, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog Sabora gosp. Gordana Jandrokovića.
 
U sklopu programa obilježavanja izlaganje na temu ˝Izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima˝ održala je ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, a izlaganje na temu ˝Medijska regulativa – europska iskustva˝ održala je ugledna njemačka političarka i dugogodišnja europarlamentarka dr. h.c. Doris Pack. Akademik prof. dr. sc. Jakša Barbić održao je izlaganje na temu ˝Preporuke za izradu dobrog zakona˝.
 
Ovom prigodom, nakon radnog dijela programa, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM-u) dodijeljeno je priznanje ˝Nikola Tesla˝ za ukupan doprinos radijskoj industriji, a priznanje je u ime HAKOM-a primio dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a. 
 
Nikola Tesla-1-20180213.JPG
Nikola Tesla-2-20180213.JPG
Nikola Tesla-3-20180213.JPG

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 
 ispiši stranicu