e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Izaslanstvo regulatornog tijela Kosova (ARKEP-a) u posjetu HAKOM-u

VIJEST

Predstavnici ARKEP-a, regulatornog tijela za elektroničke komunikacije i poštanske usluge Kosova, u posjetu su HAKOM-u radi razmjene iskustava u području elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga.

 
ZAGREB, 14. veljače 2018. – Ovog je tjedna u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM-u) četveročlano izaslanstvo regulatornog tijela za elektroničke komunikacije i poštanske usluge Kosova (Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare – ARKEP).

Tijekom posjeta predstavnicima ARKEP-a predstavljeni su postojeći procesi, unaprjeđenja i planovi u pojedinim područjima od zanimanja za kosovsku delegaciju. Izmijenjena su iskustva vezana uz prava i obveze operatora elektroničkih komunikacija i korisnika usluga, kao i iskustva u svezi tržišta poštanskih usluga. 
 
Na sastancima s predstavnicima regulatornog tijela Kosova, osim čelnika HAKOM-a, bili su i HAKOM-ovi stručnjaci za pojedina područja i to viši stručnjak za zaštitu korisnika Andro Marčev, dipl. ing., rukovoditelj Odjela IS/IT Damir Sušanj, dipl. ing. el., rukovoditelj Odjela kontrole radiofrekvencijskog spektra Danijel Vidaković, dipl. ing. el., viši stručnjak za komunikacijske usluge Velimir Švedek, dipl. ing. el., rukovoditelj Odjela poštanskih usluga mr. sc. Andrej Sardelić i rukovoditelj Odjela informiranja i zaštite korisnika Ivo Majerski, dipl. ing. 
 
Arkep-1-20180214.JPG
Arkep-3-20180214.JPG
Arkep-2-201802014.JPG

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 
 ispiši stranicu