e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na ˝FTTH Conference 2018˝ u Valenciji

VIJEST

Konferencija Fiber to the Home Vijeća Europe održava se od 13. do 15. veljače u Valenciji, a okupila je preko tri tisuće sudionika iz 94 države svijeta. Tijekom konferencije bit će održane brojne radionice i čitav niz stručnih predavanja.

 
ZAGREB, 15. veljače 2018. - Konferencija Fiber to the Home (FTTH Conference 2018.) Vijeća Europe održava se od 13. do 15. veljače u Valenciji, Španjolska, a okupila je preko tri tisuće sudionika iz 94 države svijeta. Ovogodišnja, 15. po redu konferencija, fokusirana je na niz aktualnih tema vezanih za primjenu svjetlovodnih mreža u pružanju usluga, budući da upravo ta tehnologija predstavlja „svijetlu“ budućnost i utječe na socijalno i ekonomsko stanje društva u cjelini. Također, na konferenciji će biti predstavljena pozitivna iskustva u implementaciji te tehnologije u vidu predstavljanja ekonomskog i tehnološkog modela izgradnje FTTH priključaka uz korištenje najnovijih FTTH komponenti (aktivnih i pasivnih) na tržištu.

Tijekom konferencije bit će održane brojne radionice i čitav niz stručnih predavanja vezanih uz FTTH te će se predstaviti neki najnoviji podatci na tržištu Europe i svijeta. Na konferenciji sudjeluju stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) viši stručnjak za pravne poslove Lidija Antonić, dipl. iur., rukovoditelj Odjela komunikacijskih mreža i usluga Hrvoje Perica, dipl. iur., i viši stručnjak za uvjete gradnje mr. sc. Stjepan Vodolšak.
 
Više informacija o ovoj konferenciji dostupno je putem poveznice http://www.ftthconference.eu/

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu