e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na pripremnom sastanku Europsko-mediteranske grupe regulatora u Sarajevu

VIJEST

Na sastanku će se raspravljati o godišnjem izvješću i odobriti nacrt koji će biti predstavljen na plenarnoj sjednici EMERG-a, procijenit će se provedba plana rada, preporuke i odluke te proučiti pitanja od zajedničkog interesa.

ZAGREB, 20. veljače 2018. - U organizaciji Europsko-mediteranske grupe regulatora (EMERG - European Mediterranean Regulators Group), a u suradnji s bosanskohercegovačkim regulatornim tijelom za elektroničke komunikacije (Regulatorna agencija za komunikacije – RAK), od 20. do 22. veljače u Sarajevu se održava pripremni sastanak EMERG-a. Na sastanku će se raspravljati o godišnjem izvješću i odobriti nacrt koji će biti predstavljen na plenarnoj sjednici, procijenit će se provedba plana rada, preporuke i odluke te proučiti pitanja od zajedničkog interesa za sljedeću plenarnu sjednicu. 

Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavlja viši stručnjak za komunikacijske usluge Vesna Gašpar, dipl. ing. el.  

Europsko-mediteranska grupa regulatora (EMERG) okuplja 22 regulatorna tijela mediteranskih država i nekih država EU koje nemaju izlaz na Mediteransko more, a više informacija može se vidjeti putem poveznice http://www.emergonline.org/

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu