e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci u Briselu na radionici RailNetEurope

VIJEST

Na radionici će se raspravljati o prijedlogu obrasca koji će operatori uslužnih objekata koristiti pri dostavljanju podataka propisanih Uredbom o pristupu uslužnim objektima i uslugama vezanim za željeznicu.

 
ZAGREB, 22. veljače 2018. - U Briselu se ovog četvrtka 22. veljače, održava radionica u organizaciji europskih upravitelja infrastrukture i tijela za dodjelu kapaciteta RailNetEurope (RNE). Europska komisija je 22. studenoga 2017., usvojila Provedbenu uredbu o pristupu uslužnim objektima i uslugama vezanim za željeznicu te će se na radnom sastanku RNE i regulatornih tijela raspravljati o zajedničkom predlošku obrasca koji treba razviti do 30. lipnja 2018., a koji će operatori uslužnih objekata koristiti pri dostavljanju podataka propisanih Uredbom.
 
Na radionici sudjeluju stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), viši stručnjak za željezničke usluge Kristijan Solina, dipl. ing., i stručnjak za željezničke usluge Katarina Nikolić, dipl. oec. 

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu