e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na okruglom stolu ˝Medijska pismenost u perspektivi novog kurikuluma: prilike i prijetnje˝

VIJEST

Na okruglom stolu bit će, među ostalim, predstavljeni i rezultati istraživanja u sklopu projekta EU Kids Online o medijskim navikama djece i njihovih roditelja, u čijem je provođenju HAKOM imao partnersku ulogu.

 
ZAGREB, 22. veljače 2018. - U organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) u Zagrebu se ovog četvrtka, 22. veljače, održava okrugli stol na temu ˝Medijska pismenost u perspektivi novog kurikuluma: prilike i prijetnje˝. Na okruglom stolu bit će, među ostalim, predstavljeni i rezultati istraživanja u sklopu projekta EU Kids Online o medijskim navikama djece i njihovih roditelja, u čijem je provođenju HAKOM imao partnersku ulogu. Također, predstavit će se i najnoviji projekti DKMK koji će se provoditi u 2018., a riječ je o projektu ˝Mind Over Media – Razmisli o medijima – Učinkovita analiza propagande˝, koji DKMK provodi zajedno sa šest partnera iz EU, uz koordinaciju Evens Foundation i financijsku potporu Europske komisije te projektu ˝Medijskom pismenošću protiv grupa mržnje i elektroničkog nasilja˝, koji financijski podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja u 2018.
 
Na ovom događanju Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju rukovoditelj Odjela informiranja i zaštite korisnika Ivo Majerski, dipl. ing., i viši stručnjak za zaštitu korisnika Gordana Kulišić, univ. spec. elect. comm.
 
Više informacija može se vidjeti putem poveznice.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

   
 
 ispiši stranicu