e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku Odbora za elektroničke komunikacije u Lisabonu

VIJEST

Na sastanku Odbora za elektroničke komunikacije (ECC) raspravljat će se, između ostaloga, o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije na 26 GHz, uporabi L pojasa (1.5 GHZ) za mreže pokretnih komunikacija, IoT na 900 i 1800 MHz, pripremi za sljedeću Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju (WRC-19) te suradnji s Europskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama.
 
ZAGREB, 28. veljače 2018. – U Lisabonu, Portugal, je u utorak, 27. veljače, započeo 47. sastanak Odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee - ECC). ECC je organizacija koja se bavi politikom elektroničkih komunikacija u europskom kontekstu, uzimajući u obzir europsko i međunarodno zakonodavstvo. Na sastanku, koji se održava do 2. ožujka, raspravljat će se o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije (poglavito mogućim smetnjama prema meteorološkim radarima na 26 GHz), uporabi L pojasa (1.5 GHZ) za mreže pokretnih komunikacija, IoT na 900 i 1800 MHz, inteligentnim transportnim sustavima (ITS), pripremi za sljedeću Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju (WRC-19) te suradnji s Europskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama.
 
Na sastanku sudjeluju predstavnici regulatornih tijela zemalja članica Europske konferencije poštanskih i telekomunikacijskih uprava (CEPT - European Conference of Postal and Telecommunications Administrations), međunarodnih institucija i telekomunikacijske industrije. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavlja rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija, mr. sc. Ivančica Sakal.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 ispiši stranicu