e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

VIJEST

Ovogodišnje, četvrto obilježavanje specifično je jer je prvi put organizirano predstavljanje projekata/inicijativa/programa koji se provode u sklopu intersektorske suradnje na promociji financijske pismenosti.

ZAGREB, 6. ožujka 2018. - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja ovog je ponedjeljka, 5. ožujka, obilježen Svjetski i Europski tjedan novca. Cilj obilježavanja je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijskih kompetencija. Ovogodišnje, četvrto obilježavanje specifično je jer je prvi put organizirano predstavljanje projekata/inicijativa/programa koji se provode u sklopu intersektorske suradnje na promociji financijske pismenosti. Svoje inicijative/aktivnosti/programe vezane uz promicanje financijske pismenosti predstavile su obrazovne ustanove, a riječ je o projektima financiranima iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja“ u sklopu kojeg je financiran 21 projekt u iznosu od 26.775.000,00 kuna.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, viceguverner Hrvatske narodne banke Bojan Fras, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga dr. sc. Ante Žigman i drugi.  U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) događanju su nazočili ravnatelj mr. sc. Mario Weber i rukovoditelj Odjela informiranja i zaštite korisnika Ivo Majerski, dipl. ing. i viši stručnjak za zaštitu korisnika Gordana Kulišić, univ. spec. elect. comm.

Više informacija dostupno je na poveznici https://mzo.hr/hr/obiljezavanje-svjetskog-europskog-tjedna-novca

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu