e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na prvoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

VIJEST

Na sjednici, koja je održana u Bratislavi, glavne teme bile su vezane uz raspravu o trenutnom stanju kao i daljnjim koracima regulatornog okvira za elektroničke komunikacije, usvajanje za javnu objavu, najnovijeg izvješća o učincima uvođenja RLAH-a za razgovore i podatkovni promet kao i otvaranje javnog savjetovanja na konzultacijski dokument vezano uz primjenu NN pravila.

ZAGREB, 9. ožujka 2018. – U Bratislavi, Slovačka, održana je 8. i 9. ožujka prva ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile vezane uz raspravu o trenutnom stanju kao i daljnjim koracima regulatornog okvira za elektroničke komunikacije. Daljnji koraci odnosili su se na predstojeće trijaloge (sastanci između predstavnika Europskog vijeća, Europskog parlamenta i Europske komisije) određenih područja novog regulatornog okvira. Najnoviji izvještaj o učincima uvođenje RLAH-a (Rome like at Home – RLAH) na ukupni promet, prihode i veleprodajne naknade operatora pokriva razdoblje od 1. travnja do 30. rujna 2017.  Osim najnovijeg izvještaja o učincima uvođenje RLAH-a, za javnu objavu usvojen je i izvještaj o jednakom mogućnostima pristupa i odabira osoba s posebnim potrebama.

Nastavno na obveze iz TSM Uredbe (Telecom Single Market – TSM), usvojen je za javno savjetovanje konzultacijski dokument vezano uz primjenu NN pravila odnosno pravila mrežne neutralnosti.

Dan prije Plenarne sjednice BEREC-a održane su dvije radionice. Prva radionica bila je posvećena utjecaju razvoja 5G mreža na buduće poslovne modele, prilikama i izazovima koje donosi razvoj 5G mreža kao i regulatornim mogućnostima. U drugoj radionici naglasak je stavljen na važnost kibernetičke sigurnosti u svjetlu razvoja 5G mreža kao i Interneta stvari (Internet Of Things – IOT).
 
U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na Plenarnoj sjednici BEREC-a sudjelovali su pomoćnik ravnatelja HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec., i tajnica Vijeća HAKOM-a Natalija Boltužić, mag. iur.
 
Više informacija može se pronaći putem poveznice http://berec.europa.eu/eng/events/berec_events_2018/164-34th-berec-plenary-meeting-in-bratislava-slovak-republic
 
IMG_7769.jpg
IMG_7770.jpg


                                                                                            # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu