e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u sklopu MIPRO-a organizira okrugli stol na temu „Uvođenje 5G mreža u RH“

VIJEST

Okrugli stol će se održati 22. svibnja 2018. u Opatiji, u sklopu 41. Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, MIPRO 2018.

 
ZAGREB, 16. svibnja 2018. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) već nekoliko godina u sklopu MIPRO-a, Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, organizira okrugle stolove s aktualnim temama vezanim uz nove tehnologije. U sklopu ovogodišnjeg MIPRO-a, 22. svibnja 2018., u Opatiji će se održati okrugli stol na temu „Uvođenje 5G mreža u RH“. Jedna od tehnološki najaktualnijih tema trenutno je 5G, odnosno nova generacija mreža pokretnih komunikacija koja se ubrzano razvija i za čije uvođenje se priprema i Republika Hrvatska. 5G neće biti samo nastavak postojećih tehnologija, nego će predstavljati novu platformu koja će donijeti napredni širokopojasni pristup, masovnu inteligentnu komunikaciju stroja sa strojem bez ljudskog nadzora te vrlo pouzdanu komunikaciju s malim kašnjenjem (latencijom). Očekuje se da će 5G transformirati način komunikacije i omogućiti sveobuhvatne nove aplikacije i poslovne modele. Uz suradnju svih zainteresiranih strana (operatori, proizvođači, lokalna zajednica) 5G će stvoriti preduvjete za daljnji razvoj gospodarstva te dobrobit za društvo u cjelini. HAKOM organizira okrugli stol upravo kako bi potaknuo ovu suradnju i približio 5G lokalnoj zajednici.
 
Više informacija dostupno je na poveznici.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 ispiši stranicu