e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM sudjelovao na plenarnom sastanku IRG-Rail-a

VIJEST

Na plenarnom sastanku Neovisne mreže regulatornih tijela za željeznicu, koji se proteklog tjedna održavao u Torinu, sudjelovali su i stručnjaci HAKOM-a. 
 
ZAGREB, 21. svibnja 2018. – U Torinu, Italija, se od 17. do 18. svibnja održao plenarni sastanak Neovisne mreže regulatornih tijela za željeznicu (IRG – Rail -  Independent Regulator’s Group – Rail).  Na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), član Vijeća dr. sc. Nikola Popović, rukovoditeljica Odjela željezničkih usluga Željka Grgec, dipl. iur., i viši stručnjak za željezničke usluge Kristijan Solina, dipl. ing., univ. spec. elect. comm. Na plenarnom sastanku predsjednik i zamjenik predsjednika IRG Rail-a izvijestili su članice IRG Rail-a o dosadašnjim aktivnostima i održanim sastancima.

U sklopu plenarne sjednice održan je izbor supredsjedatelja radnih grupa IRG Rail-a za naknade, podgrupe naknade za uslužne objekte i radne grupe nadzor tržišta, prezentiran je predložak dokumenta o multimodalnoj regulaciji te se raspravljalo i glasovalo o predlošku dokumenta o ekonomskoj ravnoteži. Članovi IRG Rail-a prezentirali su stanje i napredak u suradnji između regulatornih tijela, tumačenju i provedbi članka 56 stavka 9. Direktive 2012/34/EU-e (Recast). Radna grupa za nadzor tržišta prezentirala je dokumente koji su odobreni i objavljeni na web stranicama IRG Rail-a i to šesto godišnje izvješće o stanju na tržištu i stajalište o reviziji Provedbene uredbe  Komisije EU 2015/1100. Kroz prezentacije radne grupe pristup obrađene su teme suradnje između upravitelja infrastrukture, nadzor i izvješće o stanju na teretnim željezničkim koridorima i suradnja s europskom agencijom za željeznicu (ERA). Podgrupa pristup uslužnim objektima predstavila je predložak dokumenta za opis uslužnih objekata i svoj rad na stajalištima vezano za pristup uslužnim objektima. Također, glasovalo se da navedena podgrupa postane radna grupa u sklopu IRG Rail-a. 


                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 
 ispiši stranicu