e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u Rigi na drugom ovogodišnjem sastanku kontaktne skupine europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a

 
VIJEST

Glavni cilj sastanka bila je priprema 35. redovite plenarne sjednice BEREC-a, koja će se održati 14. i 15. lipnja 2018., u Gdanjsku, Poljska.  
 
ZAGREB, 25. svibnja 2018. – HAKOM-ovi predstavnici sudjelovali su na drugom ovogodišnjem sastanku kontaktne skupine europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), koji se održao u Rigi, Latvija, 24. i 25. svibnja u organizaciji latvijskog regulatornog tijela Public Utilities Commission (SPRK). Cilj sastanka bila je priprema 35. redovite plenarne sjednice BEREC-a, koja će se održati 14. i 15. lipnja 2018. u Gdanjsku, Poljska. 

Priprema za iduću Plenarnu sjednicu BEREC-a, između ostalog, podrazumijeva definiranje ključnih aktivnosti u radu BEREC-a za 2019. od strane svakog regulatornog tijela, a sve u svrhu rasprave o radnom programu BEREC-a za 2019., čije se usvajanje za javnu raspravu očekuje početkom listopada na trećoj plenarnoj sjednici BEREC-a. Dodatno, s obzirom na povećani broj zahtjeva za pristup informacijama (dokumentima), analiziran je trenutni način rada i preporučena su određena poboljšanja o kojima će se također razgovarati na idućoj Plenarnoj sjednici.

Dnevni red sastanka kao i informacije o načinu usvajanja dokumenata (npr. javna objava, samo za uporabu BEREC članica, javna rasprava) dostupan je na poveznici.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu