e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji RailNetEurope (RNE) i sastanku radne skupine IRG-Rail-a

VIJEST

U sklopu konferencije održan je niz prezentacija o novitetima u svezi unaprjeđenja međunarodnog procesa izrade voznog reda, a predstavljene su i novosti vezane za IT sustav, kao i za međunarodni sustav za koordinaciju trasa.


ZAGREB, 30. svibnja 2018. – U Beču se u utorak, 29. svibnja 2018., u organizaciji europskih upravitelja infrastrukture i tijela za dodjelu kapaciteta RailNetEurope (RNE), održala konferencija organizirana za regulatorna tijela nadležna za regulaciju tržišta željezničkih usluga. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a).

U sklopu konferencije održan je niz prezentacija o novitetima vezanim za unaprjeđenje međunarodnog procesa izrade voznog reda (TTR - Timetabling Redesign) i privremenim ograničenjima kapaciteta (TCR - Temporary Capacity Restrictions). Predstavljene su i novosti vezane za IT sustav, kao i za međunarodni sustav za koordinaciju trasa – PCS (Path Coordination System), koji osigurava da sve uključene strane budu usklađene. Bilo je govora i o upravljanju prometom, kao i o zajedničkom predlošku za uslužne objekte.

Predstavnici HAKOM-a sudjelovali su i na radnom sastanku, kojeg je u srijedu, 30. svibnja 2018., organizirala Radna skupina za pristup uslužnim objektima IRG-Rail-a (Independent Regulation's Group) u prostorijama austrijskog regulatornog tijela.
 
                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu