e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Izvršna agencija za inovacije i mreže Europske komisije otkazala prvi poziv na podnošenje prijava u svezi inicijative WiFi4EU

VIJEST

Novi poziv na podnošenje prijava objavit će se u jesen 2018., a točan datum bit će objavljen naknadno.


ZAGREB, 18. lipnja 2018. - Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) Europske komisije, odlučila je otkazati prvi poziv na podnošenje prijava u svezi inicijative WiFi4EU,a koji je objavljen 15. svibnja. Nakon temeljite provjere, zaključeno je da se zbog tehničke pogreške podnositelji prijava nisu mogli prijaviti pod jednakim uvjetima. Europska komisija inzistira na pravednosti i pouzdanosti postupka natječaja. Novi poziv na podnošenje prijava objavit će se u jesen 2018., a točan datum bit će objavljen naknadno.

Portal će ponovno biti u funkciji nakon informatičke prilagodbe, a oni koji su se već registrirali neće to morati učiniti ponovo jer će o ponovnom pokretanju portala i datumu objave sljedećeg poziva biti  obaviješteni putem elektroničke pošte.

Republika Hrvatska je u samom vrhu po broju općina i gradova koji su iskazali interes za Wi-Fi vrijednosne kupone. Za prvi poziv se registriralo 410 općina i gradova, odnosno njih čak 73,7 posto, a ispred Hrvatske su samo Malta s 97,1 posto i Bugarska s 86 posto. Najmanji interes iskazali se Danci, a prijavilo se tek 1,3 posto njihovih općina i gradova.
 
Više informacija dostupno je na poveznici.

                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu