e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Otvorena javna rasprava o prijedlogu programa rada ERGP-a

VIJEST

Zainteresirana javnost, kao i svi dionici tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj, mogu se aktivno uključiti u javnu raspravu o prijedlogu Programa rada ERGP-a za 2019.


ZAGREB, 9. srpnja 2018. - Na 14. Plenarnoj sjednici Europskog udruženja poštanskih regulatornih tijela (The European Regulators Group for Postal Services - ERGP), održanoj u Oslu (Norveška), usuglašen je i donesen prijedlog Programa rada ERGP-a za 2019. Sukladno pravilima postupanja ERGP-a, a u svrhu provođenja javne rasprave i konzultacija sa zainteresiranom javnošću u zemljama članicama ERGP-a o navedenom prijedlogu Programa objavljuje se vijest s pripadajućom poveznicom: https://ec.europa.eu/growth/sectors/postal-services/ergp_en.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao punopravna članica ERGP-a, poziva zainteresiranu javnost, kao i sve dionike tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj na aktivno uključivanje u javnu raspravu o prijedlogu Programa ERGP-a za 2019. putem gore navedene poveznice, a zaključno do 24. rujna 2018.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu