e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Bilateralni sastanak HAKOM-a i poljskog regulatora UKE

VIJEST

HAKOM je ugostio poljskog regulatora na dvodnevnom bilateralnom sastanku.

ZAGREB, 31. kolovoza 2018. – Ovog tjedna, 28. i 29. kolovoza 2018., u HAKOM-u je održan dvodnevni bilateralni sastanak s poljskim regulatornim tijelom Office of Electronic Communications (UKE).

UKE je regulator u čijoj je nadležnosti tržište poštanskih i telekomunikacijskih usluga te upravljanje radiofrekvencijskom spektrom. Također, odgovorno je za nadzor sukladnosti proizvoda koji odašilju ili su osjetljivi na elektromagnetska zračenja, uključujući radijsku opremu koja je stavljena na tržište u Poljskoj.

Riječ je o bilateralnom sastanku na najvišoj razini, na kojem su sudjelovali predsjednik UKE-a i HAKOM-a te eksperti iz područja regulacije tržišta elektroničkih komunikacija.

Na sastanku je raspravljano o temama koje se odnose na regulaciju tržišta 3a, 3b i 4, zatim o testu istiskivanja marže, implementaciji obveza vezano uz RLAH (Roam Like At Home) i mrežnu neutralnost, kao i zajedničkom ulaganju uz korištenje EU fondova.
Također, održan je i kratak zaseban sastanak između predsjednika HAKOM-a i UKE-a.
 
Cilj ovog sastanka bio je razmjena iskustava koja navedena tijela imaju u regulaciji tržišta te jačanje prijateljskih odnosa i suradnje.

                                                                                            # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu