e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan treći sastanak BEREC-a u ovoj godini

VIJEST

Glavni cilj sastanka bila je priprema 36. redovite plenarne sjednice BEREC-a, europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije, koja će se održati 4. i 5. listopada 2018. u Portorožu u Sloveniji.  
 
ZAGREB, 14. rujna 2018. – Treći ovogodišnji sastanak kontaktne skupine europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) održan je 13. i 14. rujna u Dublinu u Irskoj u organizaciji irskog regulatornog tijela Commission for Communication Regulations (ComReg). Cilj sastanka bila je priprema 36. redovite plenarne sjednice BEREC-a, koja će se održati 4. i 5. listopada 2018. u Portorožu i Sloveniji. 

Priprema za iduću Plenarnu sjednicu BEREC-a, između ostalog, podrazumijeva pripremu svih dokumenata koji će na idućoj Plenarnoj sjednici biti odobreni za javnu raspravu i javnu objavu ili dogovor oko daljnjih koraka. Konkretno, nakon zaprimljenih komentara regulatornih tijela država članica pripremljen je godišnji program rada BEREC-a za 2019., koji će na Plenarnoj sjednici biti usvojen za javnu raspravu. Također, održani su pripremni sastanci za radionicu koja će se održati dan prije Plenarne sjednice na temu BEREC – iduće desetljeće. BEREC iduće godine slavi 10 godina postojanja te će se na radionici diskutirati o eventualnim izmjenama u radu kako bi BEREC optimalno pratio sve brže izmjene na tržištu elektroničkih komunikacija.
 
Dnevni red sastanka kao i informacije o načinu usvajanja dokumenata (npr. javna objava, samo za uporabu BEREC članica, javna rasprava) dostupan je na poveznici https://berec.europa.eu/eng/events/berec_events_2018/169-3rd-berec-contact-network-meeting-2018-in-dublin-ireland

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu